måndag 12 oktober 2009

Längesedan

Hallå igen
Skall göra ett nytt försök att ge er mina tankar om saker och ting.
Skall ge er en kort sammanfattning av tiden som gått.
Jobbar numera heltid med squashen.
MFF kan inte lira under press
Jag och Michelle gifte oss den 29e augusti
Har gått upp till 95 kg
Har gått med i Facebook

Nyss hemkommen från Stockholm Open.
Alltid trevligt att åka norrut. Vi var 10 spelare från Malmö + en ny förmåga som för tillfället bor i Linköping.
Jag förlorade i kvarten mot fransmannen(igen). Inte mycket att säga.
Tyckte Malmöspelarna gjorde bra ifrån sig. Alex slog Foad och Jocke slog André. Jocke passade på att ge André en tackling som hade gjort vilken linebacker som helst i NFL avundsjuk. Men sen kallas han också expresståget. André fick gå och prata med Ulrik några minuter innan han kunde fortsätta lira.
Jennie slog Lovisa i första matchen. Jennie genomförde matchen på ett bra sätt. Grattis till den vinsten. Jennie var sedan nära att gå till final när hon i semi ledde med 2-0 mot Josefa. Tyvärr tappade Jennie greppet om matchen och Josefa kunde vinna med 3-2.
Unge Björn Angtoft imponerade och vann två klasser, U19 och C-klassen. Grattis.

Vad har jag för tankar om squashen just nu?
Jag tror det är viktigt att få tillbaka bredden vi hade förr. Tror på bredd före spets.
Skulle vilja att fler spelade tävlingar.
Tror också att det är bra för junisarna att spela seniortävlingar. Skulle även vilja se tjejer som ställde upp i herrklasser. Allt för att möta "nya" spelare och spelstilar.

Nu har jag börjat skriva lite igen. Har väldigt mycket jag skulle vilja skriva om. Tar en sak i taget. Har ni några önskemål?

Shåtta på,
Ola

6 kommentarer:

Gustav Z sa...

Hur gick det i MFF supportertävlingen som var för 100 årsen?

Och jag hoppas det du säger om MFF under press gäller när vi Änglar kommer på besök.

Kommer du ihåg 2004 när ni hade det ofina sättet att spela oss ur guldstriden på Ullevi i nästsista omgången vilket vi tackade för genom att kriga till oss poäng mot Halmstad fem dagar senare och vi skickade guldet till Malmö? Grabbarna fick visserligen ett par skumpor för besväret men det vore en fin gest med en plattmatch den 18e!

Kul att du skriver igen!

Anonym sa...

Kul att du är tillbaka!

Du får gärna berätta lite om hur du tycker att en squashspelare ska lägga upp sin fysträning. Förutom att spela squash och eventuellt stå och nöta olika slag med tränare eller bollmaskin, vilka är de fem viktigaste sakerna en squashspelare bör träna på? Utfall och squats i gymmet? Löpning i spåret? Ghostning på squashplanen? Vad fokuserar ni på i Malmö?

Unknown sa...

Skönt att du är tillbaka inte bara på banan!

95 om du jobbar heltid med squash?
Då får du jobba hårdare...

Ola sa...

Det ju inte jag som jobbar ;) hehe

Anonym sa...

Roligt att du tagit upp bloggandet igen! Gillade verkligen dina ingående beskrivningar av träningspass och matcher, hoppas du orkar återge en del av dina tankar även framöver.

Sedan är jag fortfarande grymt impad av din uppvisning i 4-corner butterfly tävlingen...

Shåtta på!

"Kvant 4-ever"

Anonym sa...

För ungefär ett år sedan var det inte många i brottar-Sverige som tyckte att Martin Lidbergs lillebror, Jimmy Lidberg hade något i världseliten att göra. Han var inte rankad bland de 20 bästa i världen och under en lång tid hade han fått höra att han var "för mjuk" och aldrig skulle bli lika framgångsrik som sin bror. Då blickade Jimmy framåt mot VM 2009 och bestämde han sig för att göra en förändring.

Han delade upp ett A4-ark i två kolumner. I den vänstra listade han alla de egenskaper som han tycker att en bra brottare besitter. Han föreställde sig hur världens bästa brottare är vad gäller alla aspekter, fysiska som psykiska och skrev ner dessa. I den högra kolumnen skrev han upp sina egna starka sidor. Av det fick han ut två kategorier av egenskaper: dels de han själv är bra på och dels de han behöver jobba på att förbättra för att nå toppen.

Detta papper blev en karta för honom som var tänkt skulle leda till de ädlare metallerna i VM 2009. Det gick minst sagt bra. I kvartsfinalen besegrade han den olympiske mästaren från Ryssland. Ryssen hade inte bara varit obesegrad i flera år utan knappt tappat nån poäng på en bra tid. Jimmy tog otroliga sju poäng mot honom i kvartsfinalen. Det hela slutade med ett VM-silver för Jimmy som nu alltså är rankad tvåa i världen. Vi är många som tror och hoppas att han kommer att ta guld i London-OS 2012.

Om du skulle göra en vänsterkolumn för squashspelare, hur skulle den se ut? Dvs vilka egenskaper tycker du att en squashspelare måste ha för att bli riktigt, riktigt bra?

Det är en svår fråga, men om du orkat läsa ända hit så vore det väldigt intressant om du tog dig tid att fundera över det och kanske skriva ett blogginlägg om det i framtiden.